DT Swiss GRC 1400 Spline review

Onderstaande korte review over de carbon DT Swiss GRC 1400 Spline gravel 700c wielset met Vittoria Terreno Dry tubeless banden werd me gemaild door een klant, waarvoor dank.

Deze hookless wielset met 240 naven bestaat zowel in 700c (28”) als in 650b (27,5”). Gewicht is 1.545 gr voor de 650b en 1.611 gr voor de 700c wielset.

De veldhoogte is 42 mm, de binnenbreedte 24 mm en de buitenbreedte 32 mm. Deze zijn tubeless ready.

terreno.jpg

“Kort samengevat is het een geweldige set, ik had eerlijk gezegd niet zo een duidelijk verschil verwacht. Het is net alsof ik over een luchtkussen glij. Het voelt aan alsof elk stukje route met deze wielset eenvoudiger en soepeler gereden kan worden, maar het lijkt zich toch ook in de gemiddelde snelheid te bevestigen. Qua comfort is deze set ook super, soepeler en meer gedempt op de kasseistroken en oneffen stukken.
De bandenset heeft ook prima grip in droge omstandigheden, onroad en alle soorten offroad die je hier kan vinden (bosgrond, veldweg, zand, kiezel, grind). Onroad bolt geweldig gezien het beperkte profiel. Enkel waar het zand wat dikker ligt voelt je soms heel even wat doorslippen achteraan. En wanneer je van verhard in een bocht offroad induikt voel je heel even de voor wat doorslippen, maar het ruwere zijprofiel neemt het dan meteen over om de nodige grip te verzorgen. De eerste keren ben je een fractie van een seconde even verrast, zonder dat het oncomfortabel wordt. Na enkele bochten weet je het en heb je vertrouwen in de band. Ik weet niet of het de band of de combinatie is, maar ik verlies wel snel bandendruk over enkele dagen stilstand, toch bijna 1 bar op 2 dagen wanneer ze op 3 bar staan. Dit is op beide banden zo. Afgezien van dit kleine laatste puntje, zeer tevreden over de set. En afgezien van de wat hogere prijs van de velgset, absolute aanrader.”

GRC 1400.jpg